27-02-12

opgeslorpt

De laatste dagen was ik opgeslorpt door Dottie, een website voor contacten tussen personen met een beperking. Ik heb wel wat vraagtekens bij deze website. Ik heb voorlopig twee correspondenten, waarvan de ene zich aangemeld heeft via een vriendschapsverzoekje en de chat, en de andere via een persoonlijk bericht. Op dat persoonlijk bericht heb ik reeds enkele dagen geleden geantwoord, maar heb ik nog geen verder bericht gekregen. Wat de chat betreft, vind ik dat die wat stroef verloopt. Je bent niet noodzakelijk op dezelfde momenten aanwezig als je correspondent en ik vermoed ook dat de chatberichten er heel lang over doen om aan te komen. Ik heb mijn chatcorrespondent dan ook voorgesteld om een moment af te spreken om te chatten, dat ons beiden past en aan mijn twee correspondenten heb ik voorgesteld om de kennismaking te laten verlopen via e-mail. Lijkt me heelwat comfortabeler en dan is het niet meer nodig dat ik bijkomend Dottie zoveel in de gaten houd op mogelijke berichten, want op de duur werkt dat toch erg verslavend, vind ik. Op de duur was ik helemaal uit mijn gewone doen. Het voelt dus niet zo OK aan als ik eerst had gedacht. Deze ervaring sluit eigenlijk aan bij eerdere ervaringen met andere datingssites, die ook al niet zo leuk waren. Plus dat ik dat gedoe van personen-met-een-handicap-gezellig-ondereen ook al niet zo prettig vind. Dit is geen goede integratie. Ik doe eigenlijk altijd het liefst gewoon. Op de site staat te lezen dat er een aantal personen met een beperking zich niet gemakkelijk voelen bij de wedijver en soms ook de spot die ze ondervinden in de wereld. Dan denk ik dat er al iets scheelt vanaf de opvoeding en de opleiding die die mensen krijgen. Ik denk ook dat je met een dergelijke boodschap niet de personen met een beperking gaat aantrekken, die hun plaats gevonden hebben in de maatschappij. Het is wel waar dat je als andersvalide dikwijls niet zo goed voorstaat op de huwelijksmarkt. Maar ik weet niet of dat beter is binnen de kringen van personen met een handicap. Dan spreek ik vooral voor mezelf, want ik heb het gevoel dat ik op Dottie mensen misschien wel zal afschrikken met mijn diploma en mijn zelfstandigheid. Enfin ik wil het wel nog een kans geven. Soms twijfel ik er wel al aan, of ik mijn account niet beter zou verwijderen, maar ik moet misschien wat geduld hebben. Misschien komen er wel enkele vriendschappen uit, en dat zou al leuk zijn. Veel meer moet ik daar misschien niet van verwachten.

00:50 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Iedereen heeft een andere beperking ... er moet toch iets gemeenschappelijk zijn om vrienden te worden ... diploma is ook belangrijk denk ik.

Gepost door: afa | 27-02-12

Reageren op dit commentaar

Je hebt gelijk, afa, op die site kunnen ook mensen terecht met o.a. 'angstfobieën' en met 'zwaarlijvigheid'. Dat zijn ook beperkingen natuurlijk, maar dan vind ik het begrip toch erg rekbaar. Enfin, je kunt nog kiezen met wie je vrienden wordt of niet. En een beperking hebben alleen is inderdaad niet voldoende als gemeenschappelijke factor. De manier waarop men met zijn eigen beperking omgaat, is op zich al heel verschillend van persoon tot persoon, dus...
Dank je voor je reactie, afa, en nog een fijne week verder!

Gepost door: Martine | 28-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.