06-02-12

geboeid

Reeds enkele dagen ben ik aan huis gekluisterd omwille van de sneeuw en de vorst en ik zal er mij op moeten instellen dat dat nog een tijdje kan duren. Ik zie er wel op toe dat ik vooral via de telefoon, voldoende contacten heb. Morgen komt mijn gezinshelpster ook, dat zal dan wel weer deugd doen.

't Was dus evenals gisteren, een rustige dag. 'k Heb een aantal huishoudelijke karweitjes opgeknapt, met bijna de hele dag op de achtergrond Klara Continuo. Om 20u ben ik overgeschakeld op Klara tout court, om te kunnen luisteren naar Laika en naar Round Midnight. Nu heb ik de radio afgezet en is het hier rustig, zelfs een beetje ingetogen.

'k Heb nog enkele hoofdstukjes gelezen in L'être fini et l'Etre éternel van Edith Stein. Er zijn finesses die mij ontsnappen, maar over het algemeen kan ik ongeveer volgen. Ze gebruikt wel zeer abstracte begrippen zoals essentie, essentialiteit, quidditeit, object, enz.. Ze geeft telkens wel aan wat ze daarmee bedoelt, in de mate van het mogelijke althans. Het Zijn blijft ook voor haar voor een deel ongrijpbaar, of toch met woorden. Voorlopig hou ik nog vol, mijn bedoeling is van het boek volledig uit te lezen. Het moet voor mij wel een beetje begrijpelijk blijven. Anders vrees ik dat ik afhaak. Voorlopig ben ik wel nog steeds geboeid.

00:49 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.