26-01-12

nog wat over mijn plannen

'k Heb vandaag kunnen praten over mijn plan (je weet wel, om te corresponderen met gevangenen) met twee personen wiens mening ik op prijs stel. Ze zeggen allebei dat het mooi zou zijn van mij om dit te doen, maar ook wel om niet te corresponderen met ter dood veroordeelden en om voorzichtig te zijn. Ik overweeg een postbus aan te vragen. Eén van hen geeft mij zelfs de raad om te schrijven onder een nickname, zeker als ik zou schrijven naar gevangenen in België. Die persoon spreekt van een mooi apostolaat. Zo ervaar ik het ook een beetje. Dus de optie Death Row lijkt voor mij persoonlijk niet raadzaam te zijn, blijven nog de Belgische gevangenissen (op www.binnendemuren.be was een tweede zoekertje binnengekomen, er komen er beslist nog meer) of een Amerikaanse gevangene met een lichtere straf dan de doodstraf. Ik heb ondertussen nog informatie gevraagd aan mijn contactpersoon bij de organisatie die als tussenpersoon optreedt en als ik een voorkeur heb voor een vrouw, dan is dat meestal iemand met een lichtere straf en daarvoor kunnen ze ook wel bemiddelen omdat ze contacten hebben met organisaties in de States die aldaar ijveren voor betere leefomstandigheden voor vrouwen in gevangenissen.

Ik laat het al wat meer los, maar blijf er toch mee bezig. De twee mensen met wie ik sprak kunnen elk voor mij bemiddelen om te zoeken naar pennenvrienden binnen gevangenissen, maar ergens heb ik een voorkeur om het via een organisatie te doen, die bijstand kan verlenen als er een probleem is. Ook heeft die organisatie denk ik ook regelingen getroffen met de directies van de verschillende gevangenissen en kunnen ze me meteen een adres geven, zonder dat ik eerst de directeur moet schrijven of bezoeken.

De optie Death Row had ik anders graag genomen, maar die mensen, die mij goed kennen, denken dat dat voor mij te zwaar zou zijn. En ergens bevestigen ze mij in iets waar ik zelf ook wat bang voor ben.

'k Heb dus bezoek gehad vanmiddag, van iemand die ik een spirituele tochtgenote zou willen noemen, en dat deed reuze veel goed. Vanaf morgen zal ik weer buiten kunnen, daar ben ik blij om.

22:24 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.