17-01-12

vooroordelen

Lieverds,
Vanavond liet ik mij vervoeren om deel te kunnen nemen aan de gebedsgroep. Het is uiteindelijk zo uitgedraaid, dat mijn chauffeur aan de reünie ook heeft deelgenomen. Ik vond dat wel iets speciaals. Het heeft me heel erg goed gedaan, de ingetogenheid en het gebed. Ik ben blij dat ik er een hele tijd tussenuit ben geweest, maar ik ben ook blij dat ik terug ben. Er zijn er nauwelijks woorden voor, de liefdevolle aanraking van de Heer bracht me geheel tot rust. Ik voel vrede in mijn hart.
Ik heb ook het gevoel dat ik degenen die met mij regelmatig contact hebben, innerlijk sterker maak en strijdvaardiger. Ik ben daar natuurlijk niet zeker van, maar als dat zo is, geeft me dat wel een heel goed gevoel. Ik ben aan het lezen in De kracht van de ongebonden vrouw en Estés vertelt hoe ze zich ten dienste stelt van mensen in gevangenissen, vluchthuizen en zo. Ze gaat daar dan voor een tijdje op bezoek en beschouwt dat als haar pelgrimages. Dan zou ik dat voorbeeld graag navolgen en ook zo'n dingen doen, maar bedenk dat ik binnen het kader van mijn beperkingen en op mijn manier ook al heel veel doe, op mijn onopvallende manier.
Estés haalt mijn vooroordelen ten opzichte van mensen die in de marge leven en op wie de goegemeente soms wel eens neerkijkt, naar beneden. Zij onderricht mij in een diepe, warme naastenliefde.
Zo'n boeken bouwen een innerlijk op.
Slaapwel.

01:33 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.