14-01-12

golfbeweging

Vandaag had ik zo eens een 'vrije dag' : geen hulp, geen doktersbezoek, geen afspraken, dus ook geen verplichtingen. Ik heb ervan genoten. De dingen op mijn tempo gedaan en een 'ronde' gedaan langs mijn verschillende 'adresjes' in de stad. 'k Voelde mij echt een vrije vogel. Dat doet soms ook wel goed, al mag dat ook niet te lang duren, want dan krijg ik het gevoel dat ik wat doelloos aan het rondzwerven ben. Toen ik thuis was, heb ik de prei die ik nog had liggen en die dringend moest klaargemaakt worden, gestoofd. Zonder vlees erbij noch patatjes. Soms heb ik wel zin om vegetariër te worden, omdat alle groenten mij zo goed smaken, en ook om ideologische redenen. Maar ik herinner mij dat ik dat een tijdlang nog eens geprobeerd heb en dat ik me na verloop van tijd wel wat zwakjes ging voelen. Misschien praat ik er eens over met de diëtiste, wat die ervan vindt.

Ik ben helemaal in de sfeer aan het geraken van het boek De kracht van de ongebonden vrouw van Dr. Clarissa Pinkola Estés. Ze praat veel over pijn en eenzaamheid en lijden van vele mensen en over de Madonna, ons aller Moeder, die er steeds is om ons de nodige kracht en inzichten te geven. Ik heb Estés gevonden op Facebook en heb aan haar pagina al bijdragen geleverd.

Het boek van Estés is bijna uit, ik denk dat ik daarna iets ga lezen ofwel van Edith Stein, L'être fini et l'Etre éternel, ofwel van Frédéric Lenoir, Le Christ philosophe. Ja ik ga beslist weer de religieuze toer op met mijn boeken. Ik denk dat ik er alleen maar deugd van kan hebben. Een terugkeer naar een diepere beleving van het bestaan en een heropnemen van een draad die ik een tijdje heb laten liggen... Ja het voelt aan als OK. Ik geloof dat die dingen in een golfbeweging verlopen, ik heb even een pauze genomen, en neem nu de draad weer op. Ik denk dat de beleving van mijn geloof er alleen dieper en bewuster van kan worden dan voorheen.

00:47 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.