08-01-12

een rustige dag

Vandaag bleef ik tot de avond thuis. Het weer had me anders wel toegelaten om weg te rijden, maar ik wilde in huis het één en het ander doen. Ik heb gewassen, afgewassen, opgerommeld... En nadien had ik daar een erg voldaan gevoel over. Ik heb ook gekookt, mijn zus had met Kerstavond lamskoteletjes meegebracht en ik had er enkele extra gevraagd en in de diepvries gestoken. Die heb ik vandaag dus klaargemaakt en opgegeten. De afwas van vanavond is blijven staan tot morgen.

Na het eten, riep ik op om van rolstoel te veranderen. Ik reed weg naar stamkroeg nr. 1 en las er gretig in dS Weekblad. Over Londers, die een afscheidsinterview gaf, tot de nieuwe kabinetschef van Di Rupo. Ik beleefde er wel een zeker plezier aan. Ik dronk ook een rode wijn, die smaakte wel.

Ik dacht nog na over mijn postje van verleden nacht. Het is dus zo dat als ik het wat zwaar heb ik er niet van wil wegvluchten en toch probeer ik mij wat beter te doen voelen door dingen te doen die mij op dat moment het leven wat aangenamer kunnen maken. Ik dacht nog na over deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheid. Ik ben tot de conclusie gekomen dat er een tijd moet zijn voor beide. Op een bepaald ogenblik komt er bij mij een kantelmoment tussen het mij laten doordrenken door mijn verdriet, en de beslissing om er iets aan te gaan doen. Een moment waarbij de wil om gelukkig te zijn gaat primeren op het verdriet. Ik kan verstaan dat er mensen zijn die zich zo slecht voelen, dat ze niet aan dat moment toekomen. Ik heb ook zo'n periode gekend en toch moet je blijven proberen, vind ik. Op termijn gaan die inspanningen wel lonen. Verdrietig zijn heeft ook een functie in een mensenleven. Het houdt ons o.a. met onze twee voeten op de grond. Het helpt ons opgelopen trauma's te verwerken en een plaats te geven. En last but not least het geeft een leven diepgang. Dus wil ik verdriet ook niet zomaar rangschikken onder slechte of te mijden dingen. Maar het mag in een mensenleven best niet de boventoon krijgen, denk ik, al moet je dat nog bekijken van periode tot periode. Beide polen moeten elkaar wat in evenwicht houden denk ik.

00:38 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.