28-12-11

'De Kracht van de Ongebonden Vrouw'

Met Kerst is de familie bijeengekomen. Het was gezellig en ik heb een beetje overdaad gepleegd... Ik heb enkele leuke cadeau's gekregen, waaronder een boekenbon. Die ben ik vandaag al gaan verzilveren. Ik heb namelijk het nieuwste boek van Clarissa Pinkola Estés gekocht. Het draagt de beloftevolle en wat uitdagende titel De Kracht van de Ongebonden Vrouw. Ik ben er reeds in beginnen lezen en het zou een ode zijn aan de Grote Moeder, die zij gepersonifieerd ziet in Onze Lieve Vrouw. Dat verrast mij een beetje, maar het kan alleen maar bijdragen aan een grotere liefde van mijn kant voor de Heilige Maagd, die wij trouwens ook aanbidden in de gebedsgroep.

Vandaag heb ik me echt verwend, want ik ben ook de nieuwe Iedereen Klassiek van Klara gaan halen. Ditmaal hebben ze zich laten inspireren door de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur. Ik heb er al drie beluisterd, de twee van de aarde en nu de eerste van het water. Dus heb ik nog een heleboel te verkennen, want er zijn twee cd's voor elk element.

Vanavond was ik in stamkroeg nr. 2 en ik zag mijn 'vriend', die me ditmaal niet zo heel veel aandacht kon geven, en ik kwam met een wat ongerust gevoel naar huis. Ondertussen is dat al wat weggeëbd en zie ik wel in dat hij mij de aandacht heeft gegeven die hij kon geven.

Ik heb nog verder gelezen ook in Taal van de traan van verschillende auteurs. Ik vind het vlot leesbaar en het boeit me wel, aangezien het me een beetje inzicht geeft in het fenomeen 'huilen'. Het boek is eigenlijk geschreven voor hulpverleners, maar ik vind het als leek ook wel interessant. Ik ben nu gekomen aan de bijdrage van een anonieme medewerkster van Tele-Onthaal, dat zal in mijn ogen veruit de interessantste bijdrage zijn.

01:59 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.