20-12-11

'feest'dagen?

De feestdagen komen er weer aan, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er wat tegenop zie. Kerst zit wel goed. Met kerstavond krijg ik het bezoek van zusjelief die bij mij komt eten en met kerstdag komt de familie bijeen. Maar ik zie vooral op tegen Oudjaar, om dan alleen te zitten. Ik zal er hoe dan ook het beste van moeten maken. Ik denk dat ik mij er een beetje op ga voorbereiden, een lekker maal samenstellen en al wat nadenken naar welke muziek ik zal luisteren. Voor mij is Oudjaar wel belangrijk en het gaat bij mij niet op om te zeggen dat het een dag is als een ander. Voor mij is het een afsluiten van een hoofdstuk en beginnen aan een nieuw. Wel heb ik het niet met de drukte doenerij die met de feestdagen gepaard gaat. Misschien hou ik het liever bijna opzettelijk sober. Ja zo kan ik het zien.

'k Ben vanmiddag boodschappen gaan doen, het was droog, maar heel koud. Ik had gedacht ergens iets te gaan drinken, maar de kou dreef me terug naar huis. Misschien heeft ook dat iets te maken met de huidige wat neerslachtige stemming. Ik heb vandaag ook maar 2 uurtjes gezinshulp gehad, vandaar dat ik zelf ook nog weg moest om boodschappen te doen. Ik heb gekookt en lekker gegeten. Nadien heb ik de vaat afgespoeld. Ik heb ook kleren gepast, die ik vandaag heb gekocht, maar ze passen niet en ik moet ze terugbrengen.

Ondertussen ben ik weer stevig verliefd. Het lijkt met de persoon in kwestie goed te klikken. Dit zou me dan toch gelukkig moeten stemmen, en toch ben ik wat down. Misschien mag ik er niet te veel van verwachten. Ik wil tegelijk de dingen niet forceren en tegelijk ben ik door de verliefdheid wel ongeduldig... Enfin ik zal maar genieten van wat er is, dat is altijd het beste, vind ik. Als het iets moet worden, dan speelt het toch geen rol wanneer juist? En er komt toch wat er moet komen. Met die gedachten kom ik tot rust. Ik heb ook ingetogen muziek opgezet, gregoriaans gezongen door vrouwen. Heel mooi én rustgevend. Daar ga ik de dag mee eindigen tot ik naar bed ga. En zo lang zal dat niet meer duren.

01:19 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.