30-11-11

aardig uit mijn pijp gekomen

Oef! Mijn soep is nog maar net klaar. Het is wortelsoep, of beter : selder-, prei- en wortelsoep. Ik had een hele mooie selder, die mijn hulp meegebracht had van de supermarkt gisteren en ik moest en ik zou de groentjes vandaag nog gebruiken. Ik ben er rond 22u45 aan begonnen (na een kleine afwas) en was rond 01u klaar. Ik had blijkbaar energie te over : ik heb vanmiddag een afwasje gedaan, vanavond gekookt ('t is te zeggen, spaghettisaus opgewarmd uit de diepvries), nog eens een afwasje gedaan, en soep klaargemaakt. Als het niet zo laat was geweest, had ik beslist nog een derde afwasje gedaan, die zal dan voor morgen zijn.

Na het eten was ik in stamkroeg nr. 2 een koffie verkeerd gaan drinken en daar heb ik mijn nieuwe kameraad gezien en er even mee gesproken. Vandaar dat ik zoveel energie had, denk ik Knipogen. Ik heb daar voortgelezen in mijn boek over het archetype van de ontembare vrouw. Ik blijf het moeilijk lezen vinden, maar vind het ook wel heel mooi. En heel bemoedigend voor vrouwen om hun creativiteit te beleven en te realiseren, maar dan ook met de hulp van hun animus, het mannelijke in hen. Het mannelijke zou zorgen voor een verbinding van de innerlijke wereld met de onderwereld en de buitenwereld en zou de vrouw helpen om haar ideeën concrete vorm te geven. Het is dus belangrijk om die animus goed te integreren en er een goede verstandhouding mee te hebben, zo schrijft de auteur, Clarissa Pinkola Estés. Als ik mij niet vergis, is Estés jungiaanse psychologe, dichteres en bewaarster van oude verhalen uit haar streek, die zich denk ik situeert in Mexico. Ik vind het ongelooflijk wat ze allemaal haalt uit de verhalen, die ze in haar boek aanhaalt.

Het is lekker om nu even te ontspannen met wat clavecimbelmuziek op de achtergrond en met mijn kaarsjes en wierookstokje. Ik ben blij dat ik weer een vreugde gevonden heb bij het uitvoeren van huishoudelijke taken en vooral bij het koken. Koken is voor mijn gezondheid inderdaad wel essentieel en voor mij is het dan ook belangrijk dat ik het graag blijf doen en het niet tegen mijn zin moet doen. Ik heb alvast enkele nieuwe gerechten gevonden in mijn kookboek, zoals bloemkool met kaassaus en garnalen. Ben ik van plan deze week nog klaar te maken. Ook gebakken kabeljauw ga ik eens proberen, dat zal dan wel voor volgende week zijn. Vrijdag ga ik waarschijnlijk naar een voorstelling, dan zal ik denkelijk niet koken en zondag ga ik uit eten ter gelegenheid van de klasbijeenkomst. Morgen zal het de andere helft van de varkensmignonet zijn met spruitjes (die ik nog moet gaan halen) en met gekookte patatjes (die ik eveneens nog moet gaan halen). Dus is mijn programma voor de rest van de week zo goed als uitgestippeld. Ik ben van plan om zondag bij de klasreünie een vegetarische schotel te eten, dan heb ik zeker voldoende groenten gegeten.

01:54 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.