24-11-11

enkele daagjes 'congé'

'k Heb uiteindelijk beslist om mezelf een paar daagjes congé te geven wat het koken betreft. En warempel, ik voel me al een stuk beter. Ik ging vanavond in een betere kroeg een lekker broodje eten, maar vluchtte daar weg van het lawaai dat enkele heren daar aan het produceren waren. Toen zocht ik de stilte op in het leescafé van de bibliotheek en kon daar nog wat voortlezen in het Logboek maar helaas ook daar zaten drie dames met elkaar te praten, terwijl het eigenlijk de bedoeling niet is, maar ja je kunt het hen ook niet verbieden natuurlijk. Ooit kreeg ik een opmerking omdat ik daar met iemand aan het praten was, maar zelf heb ik het hart niet om dat iemand anders aan te doen. Ik heb daar ook een heerlijke capuccino met slagroom gedronken, want ook van mijn dieet heb ik een beetje de teugels laten vieren.

Wat voelt dat goed, zeg! Precies wat ik nodig had. Gisteren was me dan toch duidelijk geworden tijdens mijn gesprek met mijn begeleidster dat wat mij betreft, koken en aanverwante activiteiten erg solitair zijn. Plus dat dat een hap uit mijn dag haalt waarover ik niet kan beschikken voor andere dingen. Ook is het zo dat het in vergelijking met vorige winter vrij goed weer is, het is in elk geval droog, en daar wil ik ook tot de laatste snik van genieten. Wat niet wil zeggen dat ik niet op tijd en stond de draad zal heroppakken van het koken en dergelijke. Ik geef me gewoon enkele daagjes vrijaf. Ik ga niet weg of zo, maar ik doe het op mijn manier en ik voel me al een pak beter dan bijvoorbeeld gisteren.

Genieten deed ik ook vanavond in de stamkroeg waar ik na een lange omzwerving belandde. Ik was het vergeten, maar vanavond was het daar jazz avond met studenten van de muziekacademie. Dit leek een onverwachtse afleiding te zijn van mijn anders wat routineus bestaan. Ik genoot er inderdaad van, al moesten de kleine imperfecties met de korrel genomen worden, het zijn tenslotte nog geen professionelen. Ik hoorde twee bands, een band met zes saxofonisten en een band die Motown muziek bracht. Van elke band kon ik een kort gesprek hebben met één van de muzikanten. De klankinstallatie stond ook niet op punt, ik denk dat ze niet de tijd genomen hadden om een serieuze soundcheck te doen en dat liet zich tijdens de optredens voelen. Voor de rest was ik in goed gezelschap en heb ik o.a. genoten van een rood wijntje.

Vanmiddag kreeg ik ook onverwachts 4 uren gezinshulp in plaats van slechts 2 uren en dat was erg welgekomen, want dan had ik de superdeluxe om de hulp te vragen mijn afwas te doen. Ik zag er geweldig tegenop, hij was ook tot behoorlijke dimensies aangegroeid, dus voelde ik mij gans 'bevrijd' Lachen. Een ander leuk nieuws is dat jawel mijn zeepbakje kon afgehaald worden vandaag, wat ik ook deed! Er steekt alvast een was in nu. 'k Heb wel wat bij te benen natuurlijk maar dat lukt wel. Het is dus een dag geweest met veel opluchting en ontspanning. Een leuke dag om mijn zelfverleend verlof mee in te luiden...

23:12 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik lees dit graag. Er klinkt ontspanning en een goed gevoel door.

Gepost door: Wopi | 25-11-11

Reageren op dit commentaar

Ja dat klopt wel, Wopi. Hartelijk dank.

Gepost door: Martine | 25-11-11

De commentaren zijn gesloten.