16-11-11

eerlijk gezegd

Als ik heel eerlijk ben, dan ontwaar ik bij mezelf toch wel een zekere ontevredenheid, is het niet met mezelf, dan toch met het leven. Met periodes heb ik daar méér last van dan andere periodes. Dan vind ik dat ik er iets aan moet doen en ten eerste met mezelf niet te streng mag zijn en ten tweede moet zoeken naar dingen die me goed doen.

Ik heb zo één ding alvast al gevonden. Ik had al met de kapster een afspraak gemaakt nu zaterdag, maar ik had gezegd dat ze er ditmaal geen kleur op moest doen. Ik vond dat beetje grijs best 'natuurlijk'. Nu ben ik van gedachten veranderd en heb ik besloten om haar morgen - nu is het veel te laat op de avond - een sms'je te sturen dat ze toch een kleur op mijn haar mag doen. Het is misschien maar een kleinigheid, maar alle kleintjes maken een groot.

Ik heb ook Beverly Jo Scott opgezet en die rockmuziek leidt me wat af van de wat ernstigere jazz of klassiek, die ik tegenwoordig veel beluister. De plaat is nu gedaan en ik denk nu iets van Lou Reed op te zetten of van Velvet Underground. Het zijn ook maar kleine dingen, maar het is van die kleinigheden dat ik het hoe dan ook zal moeten hebben.

Ik heb uiteindelijk de legendarische en bijna mytische plaat opgezet van Velvet Underground & Nico, die met de banaan op. Niet zo lang geleden kocht ik deze plaat op cd. Ik denk dat ze daar heel lang mee gewacht hebben, om die plaat op cd te zetten. Ik was er toen als de kippen bij. Dat ik deze groep ken, heb ik nog te danken aan mijn vrijwillige medewerking aan de vrije zender, lang geleden. Ik heb de cd zoveel nog niet opgezet, vanavond komt het goed gelegen.

En dan bedenk ik dat ik niet alleen dingen moet doen die mij goed doen, maar dat ik dat goede ook heel goed moet laten 'binnenkomen'.

00:35 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb geen grijze haren, ik verf niet ... ik heb toch iets positief ;-) af en toe mag ik ook blij zijn dat ik iets heb ;-) Groetjes, Chesna

Gepost door: Chesna | 16-11-11

Reageren op dit commentaar

Mooi geschreven weer en de laatste zin vind ik super. Daar moeten we inderdaad doen en ik ga het niet proberen te vergeten.

Gepost door: Wopi | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.