10-11-11

luistervoer

Vannacht ben ik overgestapt van Radio 1 naar Radio Centraal (via de streaming), omdat ik op de website had gezien dat er een programma bezig was waarvan ik de maker nog persoonlijk ken van in mijn turbulente jaren dat ik bij deze zender nog actief was. Het programma in kwestie heet De gebraden zwaan zingt en heeft als concept 'Experimentele geluidshinder'. Niet voor gevoelige zieltjes dus, maar ik kon het wel smaken (waarmee ik wel niet wil zeggen dat ik niet gevoelig ben, natuurlijk). Die muziek ligt in de lijn van wat ze o.a. laten horen bij Late Night, maar nog extremer. Ik heb deze 'afspraak' van 's woensdags van 22u30 tot 24u alvast in mijn gsm gezet.

Vanmiddag heb ik 'het monster de Afwas' de baas geweest. Ik heb hem gedaan toen mijn helpster boodschappen was gaan doen. Zoals ik geschat had, ben ik er een uur mee bezig geweest. Die persoon die ging zorgen voor een nieuwe plaat voor mijn microgolfoven, heeft vandaag die plaat ook gebracht. Dus is dat ook weeral in orde.

Gisteren was de postbode langs geweest met een pakje, maar ik kon toen niet aan de deur en vroeg een papiertje in de bus te steken en het pakje achter te laten in het postkantoor. Vanavond ben ik het gaan halen, nadat mijn gezinshelpster vertrokken was. Ik heb al één cd beluisterd, weliswaar maar met een half oor, Pelgrim's song van Arvo Pärt en ik vind hem alvast heel mooi. Pärt lijkt ook een toch voor sommige van zijn werken christelijk geïnspireerde componist. Toch raar dat ik vaak grijp naar zo'n componisten.

'k Heb dus weer luistervoer voor de winter, want ik had niet minder dan vijf cd's besteld. Ik heb ook een cd van Franz Liszt, met o.a. de pianoversie van Via Crucis. Ik heb nog maar het begin van deze cd gehoord en vind hem op het eerste gehoor niet zo toegankelijk, maar ik moet er echt eens de tijd voor uittrekken om er met wat meer aandacht naar te luisteren. Op de cd staat trouwens heelwat meer dan alleen de Via Crucis.

Vanavond heb ik gekookt : de andere helft van de varkensmignonnette met gestoofde witloof en een patatje. Lekker was dat. Nadien mijn gebruikelijke koffie verkeerd gaan drinken, maar aan het lezen van de krant die ik op de kop tikte, kwam ik niet toe. Geen nood, morgen is er geen krant en is er dus nog een hele dag om hem te lezen.

Morgen zie ik iemand weer die ik graag zie en het is weeral een tijdje geleden. Ik kijk er alvast naar uit.

23:05 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.