09-11-11

over ditjes en datjes (3)

Vanmiddag was ik dus bij de psychiater. Het klikt goed tussen haar en mij, al van in het begin. Ze vindt dat ik het heel goed doe en ze vond het resultaat van mijn bloedanalyse ronduit schitterend. Ze had mij al een kleine twee maanden niet meer gezien en ze zei dat ze het zag dat ik ondertussen ben afgevallen. En ik ben er zeker van dat zij mij dat niet zegt alleen om mij plezier te doen. Maar het deed me wel plezier, natuurlijk. Ik was in het psychiatrisch ziekenhuis ruim op tijd en vooraleer de dokter te zien, ben ik het personeel van een dienst, waar ik reeds meerdere keren ben opgenomen geweest, gaan begroeten. Ze waren precies blij om mij te zien. En ook voor mij was het fijn, het was weeral een zichtbaar teken van de weg die ik ondertussen heb afgelegd. Ik denk dat ze dat niet al te vaak zullen meemaken dat een ex-patiënt hen eens komt begroeten. Voor hen is het leuk om iemand die ze hebben behandeld goed te zien gaan.

De chauffeur van de dienst aangepast vervoer die mij naar de dokter bracht, is een oudgediende en ik was wel blij om hem nog eens terug te zien. Hij zegt nooit veel, maar ik voel wel dat hij mij wel mag. Hij blijft altijd kalm achter het stuur en dat kan ik goed appreciëren.

Met het koken heb ik het eenvoudig gehouden. Ja aan de afwas ben ik niet toegekomen, dus moest ik het stellen met de potten die overbleven Lachen. Ik heb een stukje varkensmignonet gebakken en patatjes gekookt en er sla bij gegeten. De sla was voorgesneden en -verpakt en dat is wel gemakkelijk. Een beetje yogonaise erbij en hop het was klaar. En lekker ook.

Na het eten ben ik een koffie verkeerd gaan drinken in een kroeg waar ik mij eveneens goed voel. Ik voel mij daar heel welkom en ik vind het er gezellig. Ik las daar verder in de weekendkrant, nu is hij uit. Het lezen van de krant doet mij goed, het leidt mijn gedachten af van mijn zorgen en van het tobben. Het is natuurlijk ook niet altijd heel plezant wat je leest, maar ik hou wel van de weekendkrant omdat er wat dieper op bepaalde onderwerpen of personen wordt ingegaan en dat vind ik wel interessant. Je krijgt heelwat rand- en achtergrondinformatie bij de actualiteit en ik vind het boeiend om zowat te volgen wat de nieuwe evoluties zijn in de wereld ver en dichtbij.

00:11 Gepost door Martine | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Mooi geschreven ... of ik kan heel goed volgen. Je schrijft veel duidelijker dan vroeger ofwel kan ik beter lezen dan vroeger (ja ik heb afasie en het gaat veel beter)

Blij dat het heel goed gaat met jou!

Als je reageert op mijn blog ik-na-cva, ik ben afa hee ... anoniem. Niet graag mijn echte naam gebruiken. Je doet dat soms perongeluk en gelukkig kan ik het wel verbeteren. Afa dus.

Groetjes en veel liefs,

Afa

Gepost door: Afa | 09-11-11

Reageren op dit commentaar

Een dikke sorry, Afa, ja het was per ongeluk en ik had het door, maar het was te laat. Dank je voor je reactie.

Gepost door: Martine | 09-11-11

Geen probleem hoor ...iedereen heeft dat wel eens hee. Prettige avond!

Gepost door: afa | 10-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.