07-11-11

een gelukkige dag

Het gesprek dat ik vandaag had met de persoon met wie ik was afgesproken, deed echt wel deugd. Wat het toch niet kan betekenen om een stuk wederzijdse onverdeelde aandacht te geven en te krijgen.

Eens thuis deed ik de afwas, die er van gisteren nog stond en ik maakte het me vervolgens gemakkelijk met mijn maandelijkse pizza aan huis te laten brengen. Eens niet moeten koken en niet moeten afwassen, dat was heel ontspannen. Ik ging toen ergens een koffie verkeerd drinken en tracteerde mij ook op een trippeltje. Dat was ook al een tijdje geleden en het smaakte erg goed. Ondertussen las ik in de weekendkrant, die ik daar ook per vergissing liet liggen. Eens thuis heb ik naar die kroeg gebeld en ze gingen mijn krant opzij leggen. Dus weet ik morgen weeral wat doen, hahaha.

Op zondagavond worden we echt goed verwend op Klara. Van 18u tot 20u is het een achtdelige reeks over Frankrijk, gezapig gepresenteerd door drie mannen die vanalles vertellen vanuit Parijs, zingen en franse liedjes laten horen. Van 20u tot 22u is het dan het zachte en volgens eigen zeggen avontuurlijke Laika en van 22u tot 24u een jazzfestijn met Round Midnight. Ik heb er, voor zover ik ernaar geluisterd heb, weeral van genoten.

Ik heb besloten om op het einde van de dag, net voor ik ga slapen, een oase van stilte in te lassen. Dat hoeft niet langer te duren dan een kwartiertje. Die stilte zal de meditatie en het gebed ten goede komen alsook mijn eigen zoekend vorsen naar een antwoord op die diepste vragen, die nog niet beantwoord zijn. Ik denk dat dat niet de gemakkelijkste weg is, zoals Wopi zei in haar recentste commentaar, maar voor mij is dit het enige zinvolle om te doen, ik wil nog groeien, in vrijheid en in zelfstandigheid, in eenzaamheid en in verbondenheid. De eenzaamheid die ik nu ken is, zoals ik al schreef in mijn vorig postje, deels mijn eigen keuze. Ergens vermoed ik dat ik in het allerdiepste van mezelf dat zo ook het liefste heb. Op sommige momenten is dat een harde school maar op andere momenten - en voorlopig zijn dat de beste - ben ik met mijn situatie heel tevreden.

00:38 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.