04-11-11

melancholie...

'Melancholie is depressie die ja zegt aan het leven', las ik in een interview in dS Weekblad. Dat vind ik mooi gezegd. Ik geloof dat het een interview was met Grunberg, een denk ik Nederlandse schrijver die veel succes boekt met o.a. zijn romans. Ik probeer mij ertoe aan te zetten weer wat meer de krant te lezen, het brengt niet alleen de gedachten buiten mezelf, maar zo blijf ik een beetje op de hoogte van de nieuwe evoluties in de wereld. 'k Heb vandaag alvast bij de krantenboer de weekendkrant van de maanden november én december besteld. En morgen denk ik ergens de vrijdagkrant op de kop te tikken.

Ja, melancholie... Zal het 'het vallen van de bladeren' zijn? In mijn leven is niets wezenlijks veranderd, of is dat misschien zo te interpreteren dat het allemaal wat routine en sleur aan het worden is? Een uitdaging, ja, maar wat? Liefst iets dat ik graag doe én dat binnen mijn mogelijkheden ligt... Misschien zal het al keren als ik weer wat meer lees. En als ik terugga naar de gebedsgroep.

Vanavond ben ik bij de Turk iets gaan eten. Ik heb wel een gezinshelpster gehad vanmiddag, maar hetgeen ze meegebracht heeft om klaar te maken, blijft nog wel een aantal dagen goed. Ik heb nu zwoele, gezellige jazzmuziek opstaan en hoop me daar wat mee op te krikken. Het is een eigen cd, want ik had geen zin in sport (op Radio 1) of in een ernstig programma zoals Late Night. De boog kan niet altijd even gespannen staan.

00:03 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Martine,
Melancholie en herfst. Ik hoor van meer mensen dat het in de herfst soms wat moeilijk is. Ik heb er zelf ook last van alhoewel het weer goede dingen zal brengen. Ik ben blij te lezen dat je naar de Turk geweest bent. Ik dacht er nog aan: je bent goed bezig met voor jezelf te koken maar elke week een keer jezelf verwennen, mag dan ook wel.

Gepost door: Wopi | 04-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.