30-10-11

dictafoon

Vandaag kwam de familie bijeen omdat moeder verjaard was deze week, alleen mijn zus was er spijtig genoeg niet bij want ze was niet goed. Mijn zus heeft ziek zijnde nochtans gezorgd voor een cadeau die zij en ik gezamenlijk aan moeder wilden geven en moeder was er heel blij mee. Ik denk dat het iets is waar ze iets mee kan doen : het is een dictafoon waarop moeder haar mémoires kan inspreken. De dictafoon kan ook aangesloten worden op een computer. Mijn zus en ik zullen er dan ook iets aan hebben als moeder er helaas niet meer zal zijn. Moeder had mij bij een vorige ontmoeting iets van gezegd dat schrijven haar niet goed meer afging, maar dat ze haar herinneringen misschien wel al sprekende wilde opnemen. Meteen dacht ik dat dat een leuk cadeau-idee was en nu ik het deelde met mijn zus, hebben we ook de kosten gedeeld. Het is fijn om samen met mijn zus zoiets te ondernemen.

Mijn petekind was er ook bij samen met haar vriend en met ons gevieren werd het wel gezellig. Ik vind de vriend van mijn petekind wel sympathiek.

Dit samenzijn heeft mij weer helemaal opgepept. Vannacht, toen ik was gaan slapen, zijn er nog ettelijke traantjes gevloeid. Misschien moest dat eruit. Naar het schijnt is het ook goed voor de ogen om af en toe eens te huilen.

Vandaag heb ik al tweemaal een afwas gedaan. Qua koken heb ik het me wat gemakkelijk gemaakt, ik heb spaghetti gegeten met een portie wel zelfgemaakte saus die uit de diepvries kwam. Bij het opwarmen van de spaghettisaus heb ik wel de glazen plaat van mijn microgolfoven laten vallen en het is dan ook gesneuveld. Tja wie niets doet kan ook niets verkeerds doen. Ik heb een persoon opgebeld die ik ken en die gaat mij helpen met de plaat te vervangen door een nieuwe. Dan voelt het goed aan van op iemand hiervoor te kunnen terugvallen.

Ik ben al heel de avond aan het luisteren naar Klara. Tussen 18 en 20u was er Chanson, een 8-delige reeks over Frankrijk en franse liederen. Ik vond het heel leuk om naar te luisteren. Nadien was het Laika, een rustig programma met veel hedendaagse klassieke muziek en nu is het Round Midnight, het is hier dus heel gemoedelijk. Ik geniet er met volle teugen van!

23:42 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb ook zo eens een microgolfplaat laten vallen, pech ... Hopelijk heb je een nieuwe nu.

Gepost door: afa | 03-11-11

Reageren op dit commentaar

De nieuwe plaat zal ik hebben eind volgende week.

Gepost door: Martine | 03-11-11

De commentaren zijn gesloten.