29-10-11

eeuwig kantelmoment

'k Was graag gaan kijken naar de film Hasta la Vista. Ze tonen hem in de plaatselijke bioscoop. Ik belde er dus naar om te horen of het toegankelijk is en in mijn geval is het dat niet. De dame met wie ik sprak leek geneigd om daar praktisch gezien een oplossing voor te zoeken, maar heel overtuigend kwam het niet over. Ik zal dus toch maar wachten tot hij op dvd uitkomt.

Ik had het hier wat moeilijk mee. Ik vond niet onmiddellijk de moed om de afwas te doen. Ik heb vanavond gekookt (ondertussen mijn vast gerecht van de vrijdagavond, zalm met prei en patatjes).

Vanmiddag zag ik iemand die ik ken en hebben we samen een terraske gedaan. Het was aangenaam, het was heerlijk weer.

Ja mijn leven is beperkt. Meestal leg ik er mij bij neer dat een aantal dingen niet kunnen. Nu is het weer even slikken. En dan toch maar voortdoen zoals ik bezig was. Als het niet kan, is het teken dat het niet op mijn weg ligt en dat er wel andere dingen zullen komen. Daarom vind ik het zo belangrijk het geluk te vinden in die dingen die wel binnen mijn bereik liggen. Misschien is het berusting, misschien is het aanvaarding van het onvermijdelijke. Het is een uitdaging vind ik om het grote in het kleine te zien. Om het mooie in het alledaagse te vinden. Het is al heel mijn leven een zoektocht naar toch een vorm van passie zonder buitensporig te zijn. Naar een boeiend leven daar waar op het eerste zicht de beperking het leven monotoon maakt. Het is een niet willen opgeven van het geloof dat elk leven zin heeft. Het is soms ook de strijd tegen de wanhoop. Mijn leven bevindt zich op een eeuwig kantelmoment tussen hoop en bitterheid. Bitter heb ik nooit willen worden, ik denk dat je daar ergens voor kiest of niet voor kiest. Bitterheid is pas een vergiftiging van wat je hebt en van je relaties. Neen, dat wil ik absoluut niet. Ik blijf dus vechten voor levenskwaliteit. En ik ben mij ervan bewust dat ik de eerste bron hiervan in mezelf moet zoeken.

01:18 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb het ook de laatste tijd, de strijd tegen de wanhoop, ... ik ben het beu ... wil graag een beetje geluk.

Maar er zijn andere mensen die nog meer pech hebben. Dus ik ben blij dat ik nog mag genieten ... af en toe. Vandaag was het een leuke namiddag (afasiecontactdag), een rondleiding in Diest en het was mooi weer.

De rondleiding in Lier door jou gegeven, een tijdje geleden, was ook heel leuk en het was ook mooi weer. Ik wil nog wel eens naar daar ...

Groetjes,

Afa

Gepost door: afa | 29-10-11

Reageren op dit commentaar

Weet het anders maar te zeggen, he, Afa, en we regelen eens iets.
Geniet nog van je weekend.

Gepost door: Martine | 30-10-11

De commentaren zijn gesloten.