27-10-11

weer een heerlijke dag

Vandaag heb ik o.a. heerlijk genoten van het zonnetje. 'k Heb een terraske gedaan en kreeg het gezelschap van iemand die ik ken. Daar kwam later nog iemand bij zitten en het was gezellig.

Vanavond maakte ik de andere helft van de steak van gisteren klaar met gestoofde witloof en gekookte patatjes. Was dat lekker. Ik heb vandaag de luxe om de afwas te kunnen laten staan, want morgen komt mijn helpster weer en ze zal er tijd genoeg voor hebben. Mijn boodschappenlijstje ligt ook al klaar, als ze toekomt kan ze meteen vertrekken naar de supermarkt. Ik zie er toch weer telkens naar uit als mijn hulp komt, ik heb er een goed contact mee.

Na het eten ging ik zoals gewoonlijk een koffie drinken in mijn stamkroeg, waar ik ook Wifi-de. Het was er gezellig, maar ik keerde huiswaarts op tijd om Klara op te zetten met Late Night. Ik ben een echte fan aan het worden. Ik leer er veel mee bij, vooral over nieuwe muziek. Eigenlijk vraag ik mij af wat het concept is van het programma, want er komt wat van alles aan bod, als het maar avant-gardistisch klinkt, denk ik. Misschien zou ik de vraag kunnen stellen aan de programmamaker... Ik weet ook niet zeker of de programma's bij de vrt een concept moeten hebben, bij de vrije zender vroeger was dat in ieder geval wel zo.

Mijn dag is tegenwoordig goed gevuld en gestructureerd. Ik sta wel laat op, maar in de loop van de namiddag doe ik doktersbezoeken, boodschappen, eens een terraske, of gewoon thuis wat rommelen en huishoudelijke taken doen. Tegen 18u begin ik te koken, eet ik en spoel de vaat af. Ik ga een koffietje drinken en bij het terug thuis komen doe ik de afwas. Dan restten er mij nog enkele uurtjes, die gevuld worden met het nuttigen van nog een lichte maaltijd, bloggen en naar radio of cd luisteren. Voor ik ga slapen, eet ik nog een stuk fruit en drink ik meestal een kruidenthee of een glas melk. Eigenlijk is ook die structuur het gevolg van beter voor mezelf zorgen en ik voel me er wel goed bij.

Ik kom er eigenlijk niet meer aan toe om nog veel de krant te lezen, merk ik. Bij mij gaat dat zowat met periodes. De weekendkrant van vorige week ligt er nog onaangeroerd bij. Ik luister wel veel naar de actualiteitsprogramma's op Radio 1 en op die manier blijf ik wel een beetje op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. Dat vind ik toch wel een must. Ik begin ook een fan te worden van het programma Exit, van 20u tot 23u op Radio 1, dan gaat het meer over actualiteit binnen de pop- en aanverwante muziek. Er worden soms heel boeiende interviews afgenomen. Vandaag was het echter sport, dan zap ik onverbiddelijk naar Klara.

Morgen moet ik tegen de vooravond bij de huisarts zijn en dan heb ik gepland om nadien bij de Turk in de buurt iets te gaan eten. Af en toe mag de riem wat gevierd worden. De echtgenote van de uitbater heeft uit Turkije iets meegebracht voor mij en morgen zal ik het dan krijgen, denk ik. Ik ben eens benieuwd...

Ja ik vind dat het de kleine dingen zijn die het doen.

00:39 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.