25-10-11

En ik doe gewoon voort...

Vanavond heb ik weer lekker gekookt (vandaag was het een halve steak met gestoofde boontjes met ajuin en gekookte patatjes) en ook al de afwas gedaan. Ik ga dus rustig verder op de ingeslagen weg... Ik heb er al over nagedacht en hier en daar kan ik aan de voeding echt wel nog sleutelen. Alle beetjes kunnen helpen, zoals een boterham minder per dag en geen koekjes meer als ik ergens een koffie ga drinken. Vanavond smolt dit voornemen al als sneeuw voor de zon, want ik ging ergens een koffie verkeerd drinken en ze serveerden er een fijn sneetje peperkoek bij. Aan die heerlijkheid kon ik niet weerstaan! Ik heb zelfs een tweede koffie verkeerd gedronken, hihihi.

Mensen zeggen dat ze die vermaledijde afwas laten doen door een afwasmachine, maar voor mij persoonlijk vind ik dat geen optie. Ik ben alleen en dan geraakt zo'n machine maar langzaam vol. Bovendien moet je er nadien alles weer uithalen en soms ook nog afdrogen. Glazen worden er lelijk van en potten zijn denk ik niet zo proper. Het verbruikt in vergelijking met de handafwas te veel water. Dus gestopt met zagen over de afwas en gewoon doén. Dikwijls is het ook zo dat het eraan beginnen is dat moeilijk is en dat eens je ermee bezig bent, het allemaal nog best meevalt. Ach het wordt zoals al de rest wel een gewoonte.

Er is nu tussen ridder en mij een klein stapje gezet, al was het niet gemakkelijk. Daarom vind ik dat kleine stapje best al groot. Eén van mijn ex-begeleiders zei me in die tijd dat het een fabeltje is dat als mensen elkaar graag zien, de dingen vanzelf gaan. Integendeel, zei hij, juist dan wordt het moeilijk. Als alles vanzelf gaat, dan is er dikwijls geen diepgang. In elk geval heb ik de laatste nachten hierdoor heel lekker geslapen...

23:51 Gepost door Martine | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Van koken en afwassen krijg je armspieren en met meer spieren verbruik je meer energie, val je makkelijker af ...

Je doet het heel goed!

Gepost door: afa | 26-10-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Afa. Enne... zou bloggen ook niet goed zijn voor de vingerspieren? Hihihi...
Een fijn einde van de week!

Gepost door: Martine | 27-10-11

grappig :-)

Gepost door: afa | 27-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.