22-10-11

Alle Mannen Aan De Afwas!

Hiermee gekscheerde moeder met de AMADA, wat stond voor Alle Macht Aan De Arbeiders, de toenmalige voorloper van de communistische partij in ons land. Oei, wat is dat allemaal lang geleden, we worden er echt niet jonger op! Ik vond die mannen best sympathiek, maar moeder moest er niets van weten. Ik denk dat dat dateert van ofwel de late jaren '60 ofwel begin jaren '70.

Dat zou het wel zijn, zeg, een man in huis die de afwas doet. Ik zal dan wel koken. Zou dat geen deal zijn? Alle gekheid op een stokje, ik ben vandaag toch weer flink uit mijn pijp gekomen. Ik ben gaan winkelen en zorgde ervoor om op tijd thuis te zijn om een twee dagen oude afwas weg te werken en te koken. Vandaag stond een gerecht op het menu dat ik regelmatig klaarmaak, namelijk gebakken zalmfilet met gestoofde prei en gekookte patatjes. Het smaakte mij weer zeer goed. Ik ging dan naar goede gewoonte in mijn stamkroeg een koffietje drinken en tracteerde mij ook op een lekker glas rode wijn. Van de dames doktoressen mag ik één glas alcohol drinken per dag en dan maak ik daar een klein festijn van. Dat glaasje rode wijn is tegenwoordig het hoogtepunt van de dag...

Terug thuis gekomen, deed ik een tweede afwas. Iemand zei me om mij aan te moedigen : "Als daar een leuk muziekje op de achtergrond bij is, gaat dat vanzelf". Tijdens mijn eerste afwas luisterde ik dan ook naar 100 op 1, een Belgische top 100 op Radio 1. Raymond van het Groenewoud stond op 1 met Twee meisjes. Dat vind ik alvast beter dan Gorki, die ik zo'n smartlap vind. Later op de avond was er voetbal op Radio 1 en toen zette ik willens nillens MNM op. Foei, als mijn vrienden van de vrije zender dat lezen... Hoewel zouden ze dat zelf af en toe ook niet doen, en cachette?

23:23 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.