21-10-11

Ik mis een man.

Soms is het gemis aan een man, aan een gezel erg scherp. Vooral in de zin van iemand die er voor mij is en mij op tijd en stond kan geruststellen, dat ik er best mag zijn zoals ik ben. Op dit ogenblik heb ik er wel echt last van, van zo iemand niet te hebben. Op zo'n ogenblik baat het niet om met rationele argumenten af te komen, dat het in een relatie ook niet altijd rozengeur en manenschijn is, dat je beter goed alleen bent dan slecht met twee en zo nog van die algemeenheden. Op zo'n ogenblik past enkel een omarmend begrip, en als dat er niet is, doet het pijn. Een beetje van dat begrip kreeg ik gisteren van een man die medewerker was van Tele-Onthaal die ik had opgebeld. Ik kreeg een zachte, lieve man aan de lijn en dat deed ik weet niet hoeveel deugd. Dus kon ik er even van proeven, van een meelevende man. Ik mis zo iemand die al eens mij in zijn armen wilt nemen of op wiens schouder ik eens mag leunen. Bij gebrek daaraan, vind ik wel een beetje troost in het gebed. Vanmiddag ben ik met mijn zorgen naar de kapel gereden van het ziekenhuis en heb ik er een tijdlang gezeten, biddend. Maar God heeft niet een paar armen om rond mij te leggen... Ik hoop dat ik niet te bitter klink, want dat is niet mijn bedoeling. Ridder, je bent zo 'afwezig'... waar blijf je?

23:22 Gepost door Martine | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp dit heel goed. Daar kan je niet rationeel omheen. Ik vind dat je goed bezig bent met voor je zelf zorgen. Maar gemakkelijk is anders. Vergeet jezelf niet regelmatig te omarmen.

Gepost door: Wopi | 22-10-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Wopi. Dat mezelf omarmen, bedoel je dat letterlijk of figuurlijk?
Groetjes en nog een fijn weekend!

Gepost door: Martine | 22-10-11

Ontroerend en bijna poezie.
Ik kan je niet helpen, ... ik wens je 'Good luck'.

Gepost door: Afa | 22-10-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Afa. Je helpt al door regelmatig hier te komen lezen en een reactie achter te laten. Meer vraag ik niet hoor.
Groetjes en nog een fijn weekend!

Gepost door: Martine | 22-10-11

De commentaren zijn gesloten.