17-10-11

er is een tijd voor alles

Het is hier stil. Vanavond vond ik mijn gading niet op de radio, noch bij Radio 1, noch bij Klara. Ik had ook geen zin om een cd op te zetten en geniet nu ook eens van de stilte.

Morgen moet ik naar de specialiste in verband met de diabetes. Ik ben eens benieuwd wat ze zal zeggen, of mijn medicatie nog mag verminderd worden. Ik hoop het een beetje, al calculeer ik ook in dat de medicatie gewoon behouden blijft, omdat alles nu ongeveer in evenwicht is. Gisteren heb ik een inbreuk gepleegd op mijn dieet. Zolang het maar af en toe gebeurt, is het niet zo erg. Iemand die me twee weken niet had gezien vond dat ik heelwat afgevallen was. Dat is natuurlijk leuk om te horen. Volgende week ga ik naar de diëtiste om mij te laten wegen, dat is voor mij ook een motivatie om tussen vanaf vandaag tot dan mij strikt te houden aan de richtlijnen. Vanavond heb ik alvast gekookt, mager varkensvlees met prinsessenbonen met ajuin en gekookte patatjes. Ik weet dat ik vrij traditioneel kook. Dat is ook wat ik ken en hoe ik het thuis gezien heb. Het laat me toe ook veel groenten te eten, waar de diëtiste op hamert. Ook fruit ben ik beginnen eten, voordien had ik er zo geen zin in. Ik ben het allemaal heel erg gaan appreciëren. Soms durf ik wel eens iets uit te proberen dat ik nog niet heb klaargemaakt. Morgen staat er bloemkool met kaassaus op het menu. Eens benieuwd naar het resultaat... Enne... de afwas heb ik vanavond ook al gedaan. Ik moet de gewoonte heropnemen om dat dezelfde dag nog te doen, al was het maar voor het goed gevoel dat ik er daarna van heb.

Ridder laat het een beetje afweten. Dit vind ik niet zo leuk, maar er zijn wel ergere dingen. Ooit kruis ik iemand zijn pad, denk ik. En anders is het ook maar zo. Je kunt ook maar met twee gelukkig zijn, als je op je eentje ook gelukkig bent, hebben ze tegen mij al vaker gezegd. Ik trek aardig mijn plan, zo op mijn eentje, en zoals ik het al onderstreept heb, gaat de vrijheid en de zelfstandigheid die ik nu heb, mij goed af. Soms voel ik wel een soort existentiële eenzaamheid, maar ik denk dat die nu éénmaal eigen is aan de menselijke conditie. Gelukkig is het maar soms dat ik hierdoor bevangen word. De laatste tijd voel ik me erg goed in mijn vel en ik hoop dat het zo nog even mag blijven duren. We gaan wel een sombere en koude periode tegemoet, maar ook die heeft zo haar charmes. Dan wordt het thuis wat ingetogener en wat rustiger en zoals het in Prediker staat in het Oude Testament, voor alles is er een tijd.

23:49 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het gaat heel goed hee?! Gezond eten en voor jezelf zorgen! En mooie blog! Je bent heel goed bezig!

Ik had juist zo'n artikel gelezen (link hieronder) en jij hebt de cursus niet gevolgd maar je doet juist heel goed wat je doet! Je doet het super!

http://www.scientias.nl/autobiografisch-schrijven-gaat-depressie-tegen/27362

Gepost door: Afa | 19-10-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Afa, ook voor de link. Ik heb het artikel gelezen en vind het zeer interessant. Dankjewel voor de warme en enthousiaste aanmoedigingen!

Gepost door: Martine | 19-10-11

De commentaren zijn gesloten.