15-10-11

Pierrot Lunaire

'k Ben met veel plezier aan het luisteren naar Pierrot Lunaire van Arnold Schönberg. 'k Heb een mooie uitvoering, van Philippe Herreweghe, maar de allermooiste uitvoering is vind ik die van Reinbert de Leeuw. Helaas heb ik vernomen dat deze uitvoering niet meer verkrijgbaar is, of toch niet via de gewone handel. Ik had anders overwogen om ook die uitvoering te kopen. Ik heb een winkel gevonden die hoofdzakelijk cd's klassieke muziek verkoopt, maar ik kan er met de rolstoel moeilijk naartoe, en ik heb met de uitbater reeds enige tijd geleden afgesproken dat ik zou mailen welke cd's ik wens te bestellen en de aankoopprijs plus portkosten zou overschrijven op hun rekening. Zo heb ik reeds ettelijke bestellingen gedaan en dat werkt heel goed. Ik heb nu de cd Der Tod und das Mädchen II van Neuwirth met Hanna Schygulla besteld en ook nog twee cd's met werken van Pärt. Ik kijk er alvast naar uit al die muziek weer te kunnen ontdekken. Het nadeel van die werkwijze is dat ik de cd's niet kan voorbeluisteren, maar tot hiertoe is het best meegevallen.

'k Ben dus echt wel aan het genieten van die Pierrot Lunaire. Het roept herinneringen op, van in de tijd dat ik zelf een programma klassieke muziek had bij de vrije zender. Ik werd op een feestje van die zender eens geïnterviewd en ik vertelde toen dat ik daar mij als een vis in 't water voelde. Ik ging ook graag naar de vergaderingen van het dagelijks bestuur, die openstonden voor alle medewerkers. In die tijd was ik ongeveer de enige vrouw die in die toen nog mannenwereld een programma had, en zeker die naar het dagelijks bestuur kwam. Die tijd blijft mij nog steeds bij als één van mijn betere perioden in mijn leven, het was bij wijze van spreken een gouden tijd.

Vanavond maakte ik een kippenbilletje klaar met gestoofde paprika's, bruine rijst en currysaus. Mmmm dat heeft gesmaakt. Nu heb ik een nieuwe truuk gevonden : ik spoel na het eten de vaat af en doe de afwas 's anderendaags voor ik begin te koken. Dan geniet ik wel meer van mijn avonden. Voor het koken, heb ik vandaag dus de afwas van gisterenavond gedaan.

Vanmiddag ben ik met de weekendkrant naar mijn stamkroeg gereden en heb daar op het terras gezeten met een koffie verkeerd. Het was er zalig, het weer viel echt goed mee. Die weekendkrant is tegenwoordig zo dik met dan ook een heleboel bijlagen, ik kom er een hele week mee toe, aangevuld met het nieuws vooral op de radio. Ik kijk nog maar heel weinig tv, al denk ik wel dat er veel interessante programma's zijn. Ik kom er niet toe, ik hou meer van radio en heb daar ook zo mijn lievelingsprogramma's. Tussendoor zet ik ook graag mijn eigen cd's op ook.

23:49 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.