14-10-11

overwinning

Vandaag heb ik geweldig nieuws gehad. Mijn strijd tegen de diabetes via gepaste medicatie en via gezonde voeding, werpt zijn vruchten af, dat is het minste dat ik ervan kan zeggen! De uitslag van de bloedanalyse is ronduit uitstekend. Voor mij betekent dat een beloning van de toch zware inspanningen die ik geleverd heb om de ziekte onder controle te krijgen. Ondanks alle zondekes en het af en toe uit gaan eten, is het langetermijn-suikergehalte in mijn bloed gezakt van ongeveer 8% naar 5,9%! Het normale gehalte ligt tussen 4,6% en 6%, dus ben ik met de glucose in mijn bloed gezakt naar een normale peil, en dit op ongeveer vier maanden tijd! Juich, juich. Ik zou nu de reflex kunnen hebben om er weer op los te gaan leven, maar dat ga ik niet doen. Ik heb met mijn dieet immers een dubbele doeleinde : de glucose onder controle krijgen én afvallen. Voor dit laatste valt er nog heelwat inspanning te doen... Volgende week ga ik naar de specialist, ik ben eens benieuwd wat ze gaat beslissen in verband met mijn medicatie, die onlangs verminderd is, en dat is niet verwonderlijk als je de uitslag van de bloedanalyse bekijkt. Aangezien het allemaal nogal in evenwicht is nu, denk ik dat ze de medicatie voorlopig zal behouden zoals die nu staat.

Van contentement ben ik gaan winkelen en kwam ik met nog eens een ditmaal rood setje sjaal, muts en handschoenen thuis. Ik ben er heel blij mee.

Mijn hulp is geweest en heeft de afwas van enkele dagen weggewerkt. Maar daar had ze tijd genoeg voor, want er was ditmaal niet zoveel strijk. Trouwens vonden we nog de tijd om naar de drogisterij te gaan om een filter te kopen voor mijn dampkap en we plaatsten hem nog ook.

 

01:06 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prima!!!

Gepost door: afa | 14-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.