09-10-11

vooruitzicht

'k Ben aan het luisteren naar Round Midnight, een jazzprogramma op Klara. Heerlijk is dat! In de kroeg waar ik regelmatig kom, stond er vanavond ook jazz. In verband daarmee maakte ik iets heel leuks mee, waar ik echter niet op in detail wil ingaan. Hier zit ik dus zoals dikwijls in de duisternis enkel verlicht met mijn kaarsjes en er brandt ook een wierookstokje.

'k Heb een rustig, maar gezellig weekend achter de rug. Zo heb ik het graag. Ik had aan de telefoon ook een leuke babbel met iemand. Vanavond had ik de moed om bij mijn gerookte zalm met tomaatjes, gekookte patatjes klaar te maken. Met een beetje citroen en yogonaise (d.i. mayonaise op basis van yoghurt, iets minder calorierijk en ook heel lekker) had ik weer een smakelijk avondmaal. De afwas kon ik laten staan, want morgen komt mijn gezinshelpster. Luxe is dat. Vanavond heb ik dus enkel nog wat was gedaan, maar ben ik voor het overige vrij en ik kan er dus wel van genieten.

Er lijkt zich een vooruitzicht op te stellen, dat ik in de toekomst als ik daar zin in heb, terug naar de gebedsgroep kan gaan. Het probleem dat zich stelde, lijkt ondertussen opgelost. Nog even afwachten. Er hebben verschillenden mij al gezegd dat ze het heel graag zouden hebben dat ik terugkwam. Ik moet het overwegen. Mijn belangen en interesses liggen allemaal nu heel plaatselijk en voor de gebedsgroep moet ik mij wel met aangepast vervoer verplaatsen. Maar wat ik daar vind, vind ik nergens anders. Het is ook een heel unieke gebedsgroep, waar je weliswaar binnen een bepaalde structuur, tamelijk vrij bent om te zeggen wat je wilt. Elders volgt men een voorgedrukte tekst of gaat het meer om christelijke meditatie, allebei dingen die mij persoonlijk niet zo goed liggen. Er is plaatselijk ook een bijbelgroep, maar de plaats waar die bijeenkomt is niet toegankelijk met de rolstoel en er is ook een soort christelijke praatgroep rond thema's, maar ook dat is niet echt wat ik zoek. Het is ook zo dat mijn leven tegen enkele maanden geleden erg veranderd is en dat de focus verlegd is van hoofdzakelijk bidden naar meer wereldlijke aangelegenheden. Misschien moet ik het gewoon eens een paar keren opnieuw proberen. Het heeft me altijd heel veel goed gedaan, dat moet ik toegeven.

23:53 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.