07-10-11

hobby

Op dit moment ben ik voor de tweede maal aan het luisteren naar Night of Hunters van Tori Amos, haar meest recente cd, waarover ik het enkele postjes eerder al had. Ik vind hem echt wel heel mooi en ook geschikt voor zo laat in de nacht als afsluiter van de 'dag'.

Deze dag heb ik mijn beste beentje voorgezet. Vanavond kookte ik mosselen, die ik klaarmaakte met zelf gesneden groenten. Het smaakte heerlijk. Na de maaltijd ging ik in de buurt een koffie drinken om dan weer naar huis te keren. Er stond een afwasje op mij te wachten, die ik toen ook deed. Mijn hulp was vandaag boodschappen gaan doen en had o.a. een bussel van vijf preien meegebracht terwijl ik er maar drie nodig had voor morgenavond, bij de zalm. Met de twee overige maakte ik, samen met de selder die overgeschoten was van het avondmaal, een lekkere, dikke soep. Zo heel veel werk was dat niet en ik vond nog de moed om nadien mijn tweede afwasje van vandaag te doen.

Dus vind ik wel dat ik nu wat mag ontspannen. Ik put er heel veel plezier in om zo te koken en voor mezelf te zorgen. Mensen zeggen dat sinds ik een inspanning doe om gezonder te eten, ik er ook beter uit zie en aan mijn kleding voel ik het al dat er al enkele kilootjes af zijn. Leuk is dat. Bij de diëtiste hebben we een systeem gevonden om mij te wegen. In het ziekenhuis hebben ze een weegrolstoel. Dus ga ik er nu maandelijks naartoe om mij te laten wegen. Nu ben ik echt wel benieuwd wat dat aan informatie gaat opleveren. Het zal in elk geval een extra motivatie zijn om de richtlijnen van de diëtiste te blijven volgen. Ik ben nu al langer bezig met het dieet dan de gemiddelde looptijd die ik in het verleden reeds haalde. Af en toe durf ik wel een beetje te zondigen, maar dat moet de uitzondering blijven en niet de regel worden. Er zijn perioden waarin ik het gemakkelijker kan volhouden dan andere en het geeft me moed als ik dan concreet ook resultaten boek. Voor mij wordt het een lange termijn project. Eigenlijk is het geen dieet, maar een gezondere manier van eten, die een gewoonte zou moeten worden. Ik vind dat tegen in het verleden ik nu beter uitgerust ben om mij te conformeren naar de richtlijnen van de diëtiste. Ik ben veel mobieler met mijn elektronische rolstoel om indien nodig wat boodschappen te gaan doen en thuis ben ik ook praktischer uitgerust dan in mijn vorige woning. Op die manier wordt het bij wijze van spreken een hobby.

En nu nog wat luisteren naar Tori Amos...

01:38 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prima! Heel goed! Ik doe ook mijn best.

Gepost door: Afa | 08-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.