05-10-11

qui vivra verra

Vanavond ben ik met iemand uit gaan eten, het was lekker én gezellig. Dit maakt dat ik vanavond niet moest koken en niet moest afwassen, oef! Morgen ga ik opnieuw aan de slag met het koken. Ik heb alvast gepland om paprikasoep te maken. Morgen komt ook de gezinshelpster, die doet dan mijn boodschappen. Verder staat er op de menu van de komende dagen : mosselen, kip en zalm.

Dus kwam ik vanavond terug thuis met het gevoel van een 'vrije avond' te hebben. Ik heb er tot hiertoe echt van genoten.

Ik heb het hier vrij stil gehouden, nu staat er een cd met strijkersmuziek op. Daar was ik voor in de stemming. Geen radio, geen tv, rust. Ik zei nog tegen iemand onlangs dat ik van mediteren rustig word en een innerlijke kracht opbouw. Ik heb het wel aan de gebedsgroep te danken dat ik door het beter leren bidden, getimmerd heb aan een sterke innerlijke. Toen ik begon te gaan naar de groep, was ik slechts de schaduw van wat ik nu ben. Eigenlijk moet ik dat blijven doen, bidden. Naar de gebedsgroep gaan zit er momenteel om een aantal redenen niet meer in, maar thuis kan ik nog bidden wanneer en hoe ik wil. Ja die vrijheid die ik heb, die is voor mij belangrijk. Het is soms hard om voor alles alleen te staan, maar alleen zijn en vooral wonen heeft wat mij betreft ook zo zijn voordelen. Het gaat me goed af om de rust te hebben en de ruimte om te doen wat ik wil wanneer ik wil. Zo ben ik ook gekomen tot het misschien nog niet helemaal stabiele evenwicht dat ik bereikt heb. Het blijft eraan werken, maar als je ziet van waar ik gekomen ben, voel ik me nu toch wel veel beter in mijn vel. Het is nog maar de vraag of dit binnen een relatie ook het geval zou zijn. Ik ben er zo erg op gesteld om op tijd en stond mijn gang te kunnen gaan en op een bepaald moment te kunnen doen wat mijn innerlijke stem mij op dat moment ingeeft. Ik geef het toe, het is ook niet altijd gemakkelijk en ik ben een vrouw van vlees en bloed en niet van steen. Maar ik ben mij toch ernstig de vraag aan het stellen - en dit is niet nieuw - of het voor mijn welzijn niet beter is om alleen te blijven. Ik bedoel voor mij persoonlijk, met ook mijn antecedenten en huidige situatie. Ik heb het vrij goed op dit moment, met een relatie zou ik het me misschien alleen maar moeilijker maken. Enfin, qui vivra verra.

23:51 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.