24-09-11

terug van weggeweest

Dag iedereen,

Met een frisse kijk op de zaken en op de wereld en na een tijd van herbronning, vind ik de weg naar blogjesland terug. Wat heerlijk voelt dat aan! Wees dus opnieuw van harte welkom op dit heropgeviste blogje, waarvan het beleid wel ietwat zal verschillen van voorheen : ik moet meester blijven van mijn blogje en niet andersom.

Dankzij een min of meer volgehouden dieet reeds enkele kilootjes armer, is mijn hele beleving veranderd, vooral onver invloed van een man, die ik verder 'ridder' zal noemen. Deze man wist blijkbaar mij de juiste impulsen te geven om het in mijn leven voor een stuk over een ander boeg te gooien, wat bleek voor mij heel positief uit te vallen. Het wat te krampachtig bezig zijn met geloof heb ik achterwege gelaten, zonder dit geloof als grond van mijn bestaan op te geven. Alleen is mijn dagelijkse portie aandacht en tijd nu beter verdeeld, vind ik zelf, over het volgen van de actualiteit op verschillende vlakken via krant, radio en tv, het beluisteren van muziek en het mediteren. Wat ik ondervonden heb voor mijn persoonlijk welzijn heel positief uit te draaien.

In de vriendschappelijke omgang met ridder, ben ik er ook toe gekomen om veel beter voor mezelf te gaan zorgen door meer aandacht te besteden aan gezonde voeding en aan creatief werken aan mijn outfits. Zo lijkt wel dat hoe ik er uitzie tegenwoordig laat zien dat ik me vrij goed in mijn vel voel.

Dankjewel, ridder! Het was soms een harde leerschool, omdat als het van mij had afgehangen, we elkaar vaker zouden zien of horen, maar zo was het waarschijnlijk het beste, voor ons beiden. Gaandeweg heb ik tijdens de jaren die ik reeds op deze wereldbol vertoef, geleerd dankbaar te zijn voor wat ik überhaupt van het leven en van de mensen krijg. Er valt nu alleen maar te hopen dat onze vriendschap een lang leven beschoren is. Ondertussen is mijn hart wel aan jou verpand, en ben ik voorlopig wel van plan het geduld op te brengen dat nodig is.

Lieve lezers, dank voor de volgehouden interesse (mijn teller stond al van in het begin op méér dan 1000), en tot schrijfs.

 

00:49 Gepost door Martine | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Leuk, Martine en fijn van die 'ridder'.
Trouw aan 'jezelf' zijn is een hele kunst maar van het grootste belang.
Die trouw blijft een leerproces.
Succes met je nieuwe start...
Vr. groet
Walter

Gepost door: Walter | 24-09-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Walter! Het is ook heel wijs wat je zegt. Dit blogje is een test voor mezelf, eens zien of ik het op deze manier kan volhouden.

Gepost door: Martine | 24-09-11

Fijn om je weer te lezen en te zien dat je een frisse start hebt gemaakt.

Gepost door: Wopi | 24-09-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Wopi!

Gepost door: Martine | 24-09-11

Naast creatief werken aan jou outfits, ben je ook creatief bezig aan jou blog. Heel mooi, mooie kleur, mooie foto! :-) Blij dat je terug bent!

Gepost door: afa | 25-09-11

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Afa! Wow al die aanmoedigingen, het doet goed!

Gepost door: Martine | 25-09-11

De commentaren zijn gesloten.